Urbs aeterna

Äiti ja minä lähdettiin viettämään aftereasteria Roomaan. Ei välttämättä mikään järkevin ajankohta, kanssaturisteja on enemmän kuin sardiineja Välimeressä. Huomispäivän ohjelmana piti olla Vatikaani, mutta hotellin nainen varoitteli vähintään neljän tunnin jonotuksesta vaikka lähtisi aamulla aikaisin. Saa nähdä jaksaako matkakumppani jonottaa, itsekään en ole mikään pitkäjänteinen odottelun ystävä. Johan siitä kertoo tämä äkkilähtökin.

Mä olen aina ollut todella huono pakkaaja. Kaikkea mukamas tarvitsisi. Esimerkiksi Itävaltavuoteen lähdettiin kolmella täydellä matkalaukulla. Ja pari joulua sitten olin viikon Teneriffalla, mukana kuudet kengät. Niistäkin neljät olivat korkkarit, maailman ihanteellisimmat rantakengät. Tällä kertaa mun laukku näyttää ihan kohtuullisesti pakatulta.


Jos makuero lehmä- ja puhvelimozzarellan välillä on kuin yöllä ja päivällä, campanialaista puhvelimozzarellaa maistaessa lennetään jonnekin ajattomaan avaruuteen. Mentiin syömään legendaarista hyvän ravintolan löytämiskaavaa hyväksikäyttäen: paikkaan mikä on sivukadulla, ja missä on paljon paikallisia. Löydettiin taverna lehtiterassilla ja naapuripöydässä istui äänekäs perheyhteisö, joten pieleen ei voitaisi mennä. Kaikki meni putkeen, myös mun mereneläväpasta oli maailman parasta. Syön aina ulkomailla mereneläviä yli äyräiden, mikäli meri on kohtuullisen lähellä. Mun pastan proteiinit olivat kuulemma lähtöisin kolmenkymmenen kilometrin päästä Ostiasta.

Tänään oli Rooman 2767. syntymäpäivä, ja eksyttiin ihan sattumalta Circus Maximukseen kesken koko kansan synttäribileiden. Ensiksi oli jotain kansantansseja, sitten maailman pitkäveteisin parinsadan osallistujan loppusota, selostettuna italiaksi joka on mulle ihan käsittämätön kieli. Mitään ei ymmärretty, mutta synttäreiden kunniaksi ostettiin jäätelöä.

8 kommenttia

  1. oi bella ciao! t. lennu

    VastaaPoista
  2. Rooma, epistä! Eikä noi ruokakuvatkaan näytä kyllä yhtään huonoilta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä sellainen paikka, ettei edes kerta elämässä riitä :D Ja musta jotenkin tuntuu, että Italiassa ei voi syödä pahaa ruokaa.

      Poista
  3. syö jatkossa pelkkää salaattia, muuten lihot satakiloa loman aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo oikein tullut salaattipaikkoja vastaan :// Tosin päivittäiset kävelytkin ovat olleet vähintään seitsemää kilometriä mäkisessä maastossa, joten kaikki syöty tulee kulutettuakin sangen tehokkaasti.

      Poista
  4. Sä et oo mikään lukiaystävällinen blogaaja. Vaikka oot reissussa niin kommentteihin voisit kuitenkin vastata ja vaikka ajastaa postauksia. Tosin tääkin postaus on tehty reissun päältä joten en tajuu miks et ole voinut postata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo myönnän tän. Oon aika fiilispohjalta bloggaava, joten ajastetut postaukset ei oikein ole mun juttu. Loma-aikaa taas en oikein ole halunnut tuhlata postausten kirjoittamiseen, se ottaa kuitenkin oman aikansa kaikkine kuvanmuokkauksineen ja tekstin näpyttelemisineen.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.