Parempi avokadopasta

Kerrassaan ylimielinen otsikko, mutta tälle on syynsä. Kokkasin the avokadopastaa ensimmäisen kerran pari vuotta sitten, hypetyksen ollessa kuumimmillaan. Petyin, pasta ei maistunut mitenkään maailmaamullistavan ihmeelliseltä eli mulla on varmaan suussa jotain pahasti vialla. En kuitenkaan ollut mielipiteeni kanssa yksin, jokainen konsultoimani ystävä, sukulainen ja puolituttu on ollut sitä mieltä, ettei pasta täyttänyt odotuksia. Koska mä tykkään avokadoista, päädyin varioimaan soossista enemmän oman makuni mukaista.

KAHDELLE:
2 avokadoa
1 lime
80 g pecorinoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukkua basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
pastaa


Avokadojen tulee olla kypsiä, eli hellästi painaessa avokadon tulisi antaa joustavasti periksi. Toinen keino on nypsäyttää "nuppi" avokadon päästä pois kuten täällä, mutta mä törmään kaupoissa usein jo valmiiksi nypittyihin avokadoihin.

Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi ne kuoressaan vetämällä pysty- ja vaakasuoria viiltoja voiveitsellä. Koverra ristikoidut avokadot suoraan tarjoilukulhoon, ja purista limetinmehu päälle.


Raasta juusto. Tollaisen määrän raastaminen on sangen pitkäjänteistä hommaa, eli jos on kärsimätön kuten minä, suosittelen valmista raastetta. Pecorinon voi ihan hyvin korvata parmesaanilla joko kokonaan tai osittain, mä yritän välttää ruokavaliossani lehmänmaitotuotteita jonka takia käytin pelkkää pecorinoa.

Hienonna basilikanlehdet, pinjansiemenet ja valkosipuli todella pieneksi. Valkosipulia voi laittaa oman maun mukaan, kuitenkin kohtuuden muistaen. Tämähän on avokadopastaa eikä valkosipulipastaa. Mä tykkään valkosipulista, joten laitoin kaksi kynttä.


Sekoita juustoraaste, hienonnetut basilikat, pinjansiemenet ja valkosipulit avokadojen joukkoon. Lisää öljy ja pippuri. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pastan keittäminen kannattaa ajoittaa siten, että kypsän pastan ehtii sekoittaa kuumana tekeytyneen kastikkeen joukkoon. Keitä pasta voimakkaasti suolatussa vedessä al dente, eli noin 80% suositellusta keittoajasta.


Ota talteen puolisen desiä keitinlientä, ja valuta pasta. Kaada niin pasta kuin liemikin tarjoilukulhoon ja sekoita. Mä sain toisen ruokailijan, joten siirsin puolet kastikkeesta toiseen kulhoon, johon sekoitin puolet pastasta. Jos tykkäät koristella ruokaa, koristele! Itse vedin varman päälle, ja halkaisin vain kirsikkatomaatin ja nypin pari lehteä basilikaa, jotka asettelin annoksen pinnalle.

6 kommenttia

  1. Jes, ruokapostaus <3 Pitää laittaa tää testiin, munkin mielestä se the avokadopasta ei ollut maineensa verosta! Teetkö paljon ruokaa itse?
    Mietin, että jos sulla olis joku hyvä pitsapohjan ohjekin vielä, pastaa ja pitsaa nam (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen, käytännössä kaiken mitä syön. Ruuanlaitto on kivaa puuhaa :)

      Mä teen aina tällä reseptillä pitsan:
      3 dl vehnäjauhoja, 1/2 pussia kuivahiivaa, 1,5 rkl oliiviöljyä, n. tl suolaa, 1 dl reilusti kädenlämpöistä vettä.
      Öljy sekoitetaan veteen joka lisätään vähän kerrallaan kuivien aineiden joukkoon, vaivataan kauan, ainakin vartti ja nostatetaan vähintään tunti. Ei tule koko pellillistä vaan taputellaan sellaiseksi pienehköksi pyöreäksi. Paistetaan sitten tosi kuumassa uunissa, ja jos pitsakiveä ei löydy, niin valmiiksikuumennetulla pellillä.

      Poista
  2. Tossakin annoksessa yli 1000 kcal, läski!

    VastaaPoista
  3. mullaki jäi silloin vähän "oliks tää nyt tässä" -olo siitä the avocadopastasta. avocadopastaahan nyt on tehty maailmannsivu, mutta kokeilin itsekin ekaa kertaa sen safkaa -pariskunnan innoittamana. jäi myös vikaksi kerraksi :D ehkä kokeilen tätä ;)
    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin oli pakko silloin pakko kokeilla kun siitä vouhkattiin ihan joka paikassa :D Mutta kannattaa antaa "uusi" mahdollisuus, ja varioida vaikka ihan oman maun mukaiseksikin. Mä teen niin kaikkien reseptien kanssa.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.