Flu, you really got me!

Mä ehdin jo iloita, että tänä vuonna perinteinen kevätflunssa taisi eksyä matkalla! Pari kertaa se kevään aikana yritti nostaa päätään, mutta järeillä konsteilla sain sen taltutettua. Vuosi sitten flunssa vei sairaalaan asti, ja syksylläkin olin niin moneen otteeseen lenssussa, että olisi luullut yhden vuoden tarpeiden siinä täyttyneen. Vaan ei, sunnuntaina kuume ilmoitti olemassaolostaan ja eilen ääni särkymisestään.

Viime päivät onkin vietetty tiiviisti peiton alla, pukeutuen pyjamaan, ponchoon ja pörröisiin joulusukkiin. Yritin myös lohduttaa itseäni lohimakaronilaatikolla. Pasta on mulle äärimmäisen harvinaista herkkua, ja silloin, kun sitä saisi, luulisi sen maistuvan. Ei maistunut, tiedän tosissani olevani kipeä kun ruokakin on pahaa. Tänään luvassa tomaattikeittoa ja focacciaa, josko sillä onnistaisi...

Inhokkijuomaani aroniamehua on juotu useampi litra. Ja teetä. Ja hunajavettä. C-vitamiinillakin on yritetty vetää yliannostus. Tuloksia odotellessa!

16 kommenttia

  1. Koita parantua pian (: Mulla auttaa aina flunssaan mustaviinimarjamehu ja pirkan c-poretabletit (joita sit käytän flunssassa tupla-annoksen) molemmista flunssista viime talvena selvisin parilla päivällä!!

    Nythän sulla on sit aikaa postailla ja laittaa ton ihanan näkösen makaronilaatikon ohje jakoon? ;-) Meillä syödään tosi paljon pastaa, se on vaan niin ihanaa ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmissa olisi kyllä, ei olis pahemmin aikaa sairastella :/ Multa ei toi kipeänä postailu oikein luonnistu, ajatus ei oikein toimi ja tekstin taso kärsii :D Pistän makaronilaatikon ohjeen jakoon kun muistan/raaskin ostaa seuraavan kerran lohta :)

      Poista
  2. Toi muumitee on niin hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Mun kohdalla muumius parantaa makua entisestään :D

      Poista
    2. Lakritsatee auttaa yskää vastaan. Yogi-Tea:n kardemummalla taitaa olla sama vaikutus. Parane pian!

      Poista
    3. Yskästä mä en onneksi ole kärsinyt, vain sellaisesta yleisestä karheudesta kurkussa ja totaalisesta voimattomuudesta. Tänään on onneksi kirkkaampi päivä :)

      Poista
  3. oletko miettinyt että tämä sinun "kiusaaminen" voi johtua ihan omista teoistasi? älytöntä syytellä muita, katsoisit peiliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti johtuukin. Mä itse haluaisin kuitenkin tietää tarkemmin että mistä ja miksi, jotta osaisin tätä tekoani pyytää anteeksi. Itse en koe tehneeni mitään väärää, jonka takia en ole anteeksi pyydellyt. Ketään en ole syyttänyt henkilökohtaisesti.

      Poista
  4. Pikaista paranemista ihana Iida :) Ja noille jotka vittuilee sulle, muistakaa "Karma strikes back times three" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sillä karmalla on tapana tehdä :) ajan kanssa.

      Poista
  5. Vähä nauroin muumimamman voimajuomalle. :D En oo koskaa törmänny missää tollaseen, mistä sitä saa? Minkä makusta se on? Tolla varmasti selätetään flunssaki. Mä podin tässä hiljan sikainfluenssa-keuhkoputkentulehdus-keuhkokuume-angiinan (en suosittele) ja huomasin et tee auttaa paljo enemmän kurkkukipuun/yskään ku lämmin mehu. En tosin keksiny mistä se johtuu.
    T. Virpi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ruokakaupoissa olen noita nähnyt, niin ässissä kuin kookaupoissakin :D Nordqvistin sellainen sininen Päivän paras hetki-teelajitelmapaketti, jossa on muuminkuvia kyljessä. Toi Muumimamma on maustettu mansikalla ja raparperilla, lajitelmassa on myös ainakin sitruuna- ja metsämansikkateetä :)

      Poista
  6. Voisitko laittaa tänne kommenttiboxiin ton pastan ohjetta? :-o Liian hyvännäkönen, kauhee hinku tehä itekki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kirjoitan tähän ohjetta myöhemmin iltapäivästä, mulla ei ole oikein mihinkään aineeseen tarkkoja mittoja :D Oon tällänen silmät kiinni sinne päin-kokki.

      Poista
    2. 1,5 litran uunivuoalliseen tarvitaan:
      2 dl pastaa (kuivamitta)
      300 g lohta
      100 g vuohenjuustoa
      1 purjo
      1 pieni kesäkurpitsa
      2 valkosipulinkynttä
      1/2 paprika
      timjamia
      1 dl ruokakermaa
      juustoraastetta
      cayennepippuria
      valkopippuria

      Pasta keitetään reilusti suolatussa vedessä al dente, noin 80% suositellusta keittoajasta. Lohi ja vuohenjuusto paloitellaan. Paprika ja valkosipuli kuutioidaan, kesäkurpitsa ja purjo viipaloidaan. Kasvikset freesataan pannulla ja maustetaan timjaminlehdillä ja pippureilla. Uunivuokaan ladotaan kerroksittain: ensin puolet pastasta, sitten puolet kasviksista, puolet lohesta ja vuohenjuustosta, joiden päälle ohuehko kerros juustoraastetta. Toinen kerros samassa järjestyksessä. Ruokakerma kaadetaan koko kauneuden päälle, ja pinnalle vielä vähän lisää sitä juustoraastetta. Paistetaan 200 asteessa. Mun uunilla tulee kypsää jo vartissa, mutta isän luona tätä tehdessä paistamisessa kesti lähes puoli tuntia, eli kannattaa kytätä. Valmiin ruuan päälle olen yleensä laittanut tuoretta timjamia, basilikaa tai rucolaa. Ihan oman maun mukaan :)

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.