Kesäheinä

Kävin sunnuntaina näin heinäkuun lopuksi laskemassa Mymmelin ansaitulle kesälomalle äitin luokse. Kissani viihtyy paremmin tuolla kukkapenkkien keskellä maaseudun rauhassa sisiliskoja väijyen, kuin ydinkeskustassa piharemontin paukkeessa. Päivä oli harvinaisen lämmin ja aurinkoinen, ja kipiteltiin Mymmelin kanssa kaurapellossa paljain tassuin ja  jaloin vielä auringonlaskun jälkeenkin.

Äidillä olisi suorastaan synti olla syömättä oman maan salaattia, tai grillattua kesäkurpitsaa. Nyt mentiin kylmä ruoka-linjalla ja tietenkin mummolatyylisillä lautasilla! Mä vedin alle kuukausi takaperin lähes yliannostuksen aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta nyt jälleen uppoaa paremmin kuin hyvin. Luomuoliivitkin ovat noin sata kertaa paremman makuisia, kuin eldoradoliemessä lilluvat. Eikä maistu yhtään säilöntäaineelle.

5 kommenttia

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaako sun anonyyminä arvostella kun sun naamaa ei voi kommentoida? :)

      varmasti oot tosi kaunis <3

      t. anonyymi kakkonen

      Poista
  2. Itse maanviljelijän tyttönä vihaan suuresti teitä jotka tulevat toisten peltoon ottamaan mukasiistejä peltokuvia ja pilaavat toisten sadon. Susta kun ei edes saa otettua hienoja peltokuvia, vaan matkit Annikaa tässäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mä kyllä putosin totaalisesti :D

      Poista
    2. Kyseinen maanviljelijä vain hymyili kun kerroin ja kysyi näkikö kissa pellossa hiiriä. On myös vuosikausia antanut meidän kerätä pellosta lyhteitä linnuille talvea varten. Koko sato ei mene tollaisessa pilalle, ja maailmassa on vielä ihmisiä, joille prioriteettilistan ykkössijalla ei ole oma tuotto, vaan spontaanit elämän pikku ilot ja lähimmäisenrakkaus.

      Mä en lue Annikan blogia, joten en tiedä mitä hän on kulloinkin askarrellut.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.