Hämylinna

Hassisen Kone - Tällä tiellä 

Äitini kanssa on tullut vietettyä hyvin vähän aikaa kuluneina kuukausina. Lupasin aikoja sitten äidille viedä hänet Ismo Alangon keikalle huhtikuussa, mutta liput oli myyty loppuun alta aikayksikön. Hämeenlinna sijaitsee kohtuullisen matkan päässä, joten kynnys sinne lähtemiseen ei ollut korkea minun kysyessäni perjantaina äitini halukkuutta kuulla Ismo Wanaja Festivaleilla. Kokemuksen hinta olikin sitten kaikkea muuta kuin kohtuullinen. 

Yleensä vältän autolla ajamista niin paljon kuin mahdollista. Äiti vakuutteli vielä perjantai-iltana että juna on helpoin vaihtoehto, mutta arvata saattaa kenelle napsahti kuskinrooli lähtiessämme kohti Linnaa.

Mä en ollut ehtinyt syödä ennen lähtöä, joten päätettiin pysähtyä jossain huoltoasemalla vähän ennen keskustaa, jotta jaksetaan paremmin päivä. Äiti meni edeltä, joten pyysin sitä tilaamaan mulle jonkun pienen hampurilaisen ja kahvin. Se mitä mä sain eteeni, oli kyllä vähän suuruudenhullu pieni hampurilainen:

Eka keikka, mitä me nähtiin, oli Peer Güntin. Mä en ollut kuullut aiemmin elämässäni kuin kymmenisen biisiä, en tiennyt edes kolmikon nimiä. Kuitenkin sytyin jo siinä vaiheessa, kun lavalletulobiisinä oli lähes samannimisestä näytelmästä tuttu Vuorenkuninkaan luolassa. 


Cheekin keikan aikana vedin semitukevat poskihumalat, ja päätin viedä äidin autoon huilaamaan ja syömään eväitä (kyllä, sillä oli mukana eväät kylmälaukussa, vaihtokengät, kolme takkia ja ties mitä muuta tuikitarpeellista.) Petri Nygård olisi voinut järkyttää äitiäni liiaksi.


Mulle oli yllätys, että äiti oli kuunnellut Klamydiaa ja halusi nähdä keikan. Oltiin vaihteeksi ajoissa liikkeellä, joten saatiin seurata keikkaa sangen takaata. Äiti innostui niin paljon, että osti lähes asiallisen paidankin. Jostain syystä saatiin paheksuvia katseita äidin kävellessä auton rattiin päivän jälkeen. Hän oli siis vesiselvä.


Äiti vastasi pääasiassa festarialueella otetuista kuvista, koska mulla ei ollut vetoketjullista laukkua ja sieltä se kamera olisi voitu jopa varastaa, joten jo valmiiksi heikko laatu ei ollut kummoinen. Sentään tämä musta ja Ismo Alangosta otettu kuva oli ihan julkaisemisen arvoinen. Olisin halunnut eturiviin, mutta lavalla tunti Ismon jälkeen esiintyvä Yö oli saanut faninsa valtaamaan eturivin hyvissä ajoin. Ai että ku vitutti niiden vaan seisoessa siinä ja jutellessa toisilleen keikan aikana.


Ismon keikan jälkeen mulle heitettiin lavalta sekä vesipullo että plektra. J. Karjalainenkin oli hyvä, se soitti kaikki mun lempibiisit. Oltiin jo lähdössä pois, kun törmäsin Janne Lahteen, jolla on kunnia olla yksi mun lempikiekkoilijoista. Nimmarit kirjaan ja muutama hali kruunasivat päivän erittäin onnistuneeksi.

Katsokaa tämä: 21 pictures, that will restore your faith in humanity. Katsokaa uudestaan, jos olette jo nähneet.

4 kommenttia

  1. Eiks kaljat niskaan ja huorittelu pilannut yhtään sun päivääs?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai se sai sillä hetkellä mielen surulliseksi. Mun mielestä tollanen on tuikituntemattomilta ihmisiltä todella asiatonta käytöstä. En kuitenkaan jäänyt turhaan ajattelemaan tapahtunutta, vaan keskityin pitämään kivaa festareilla.

      Poista
  2. Kysyitkö tuleeks Lahti Jokereihi pelaamaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysyin tottakai :) Vastausta en tosin saanut, mutta toivotaan parasta

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.